Priče o čokoladi!

petak, 13.06.2014.

Čokoladna bomba



Ovaj recept, uz male preinake, preuzet je s portala studentske kuharice Njam Njam

Sastojci:

Za biskvit
5 jaja
12 dag šećera
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
20 dag maslaca
20 dag čokolade po vašem izboru
1 dcl mlijeka

Za čokoladni preljev:
7 dcl vrhnja za šlag
30 dag tamne čokolade

Priprema:
1. Odvojiti žumanjke i bjelanjke.
2. Otopiti uz miješanje maslac i čokoladu natrganu na kockice.
3. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i otopljenu čokoladu s maslacom.
4. Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučene bjelanjke.
5. Izliti u lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje i peći u pećnici na 175 30 minimalno. Idealan lim za pečenje bi bio dimenzija 20×40 cm.
6. Još vrući biskvit ravnomjerno politi s 1 dl kipućeg mlijeka.
7. U lončiću zagrijati vrhnje za šlag pa u njemu otopiti natrganu čokoladu. Ova masa ne smije zakuhati! Dovoljno je samo na laganoj vatri miješati dok se sva čokolada ne otopi i dok se masa ne ujednači i postane potpuno tamna i jednolična.
8. Pripremljeni, još vrući i jako tekući čokoladni preljev preliti preko još toplog biskvita.
9. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku.


Oznake: čokolada, Recepti Priče o čokoladi, Čokoladna bomba

13.06.2014. u 07:00 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



'Priče o čokoladi!' možete pratiti na Facebooku

IZBOR POSTOVA

Mađarica nije mađarski kolač

10 načina na koje možete začiniti vruću čokoladu!


10 najskupljih čokolada na svijetu

Recenzija čokolade s paprom i limunom


Kakvu čokoladu koristiti u kolačima?

Kreirajte sami svoju čokoladu

Probala sam čokoladu sa 99 % kakaa

Ovako izgleda život na farmi kakaovca

Evo zašto neće doći do nestašice čokolade

IZBOR RECEPATA

Punjene čokoladne banane


Zimski čokoladni kolač

Čokoladni mousse kolač

Čokoladna torta za strpljive i odvažne

*******
>> Sve RECENZIJE
čokolada objavljene na blogu!

>> SVI RECEPTI objavljeni na blogu!